Austrija: Medicinska sestra, umrla je nakon cepljenja protiv COVID-19 AstraZeneca

0
Kopiraj link

Medicinska sestra u (Državnojklinici) Landesklinikum Zwettl umrla je nedugo nakon cepljenja AstraZenecom. Zdravstvena agencija sada istražuje incident. Sličan slučaj iz Brixena postao je poznat tek u četvrtak, u kojem je lečnik iznenada umro nakon drugog cepljenja.

49-godišnja medicinska sestra umrla je u Austriji nakon cijepljenja protiv COVID-19, izvijesteno je u subotu, navodno je zaposlenik Zwettler Landesklinikum prethodno primio cepivo protiv korone od AstraZenece. Kaže se da se stanje medicinske sestre pogoršalo nakon cepljenja. Potom je prebačena u bečku Opštu bolnicu, ali je tamo ubrzo umrla. Uzrok smrti još nije razjašnjen, obdukcija bi sada trebala doneti jasnost, potvrdjuje donja austrijska zdravstvena agencija.

Sličan slučaj iz Brixena postao je poznat tek u četvrtak, u kojem je 64-godišnji lečnik iznenada preminuo nakon drugog cepljenja. U videozapisu na društvenim mrežama lečnik je smrt svog 64-godišnjeg prijatelja i kolege povezao s cepljenjem protiv korone. Bolnice su reagirale na navode predajom medicinske dokumentacije regionalnom sudu u Bolzanu. Imunolog Bernd Gänsbacher pozdravio je pristup: “Za odobrenje sva tri cepiva EMA je postavila uslov da se sve ozbiljne posledice i smrtni slučajevi moraju prijaviti vlastima i istražiti.” Gänsbacher je ipak pretpostavio da je verovatnost da je ovo cepljenje izravno povezano sa smrću bila mala, izvestila je Rai News.

Nedavno se ponavljaju pritužbe na posledice nakon primjene cepiva AstraZeneca zaposlenicima zdravstvene ustanove. Do sada, medjutim, u Austriji nisu poznati smrtni slučajevi povezani s cepljenjem protiv korone

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime