Četiri smrtna slučaja pilota British Airwaysa – povezane sa vakcinacijom protiv Corone

0
Kopiraj link

Kako je kompanija British Airways potvrdila na Twitteru, četiri aktivna pilota britanske aviokompanije umrla su u kratkom vremenu. Na društvenim mrežama se šuška da su piloti nedavno cijepljeni protiv koronavirusa.

Trenutno postoje četiri preminula pilota British Airwaysa na društvenim mrežama,kruže se priče, u skladu s tim, umrli su za kratko vrijeme. Šuška se da su preminuli nedavno primili vakcinaciju protiv korone. Aviokompanija je na Twitteru potvrdila smrt pilota, ali je u istoj poruci navela da će isključiti vezu između smrtnih slučajeva:

Međutim, neke korisnike društvenih medija mišljenje aviokompanije nije uvjerilo, pozivajući se na to da piloti moraju proći godišnji doktorski pregled. U određenom vremenu, odvijaju se svakih šest mjeseci. Kao rezultat toga, može se smatrati malo vjerovatnim da su preminuli patili od prethodnih bolesti. Ostaje nejasno da li su piloti nedavno primili vakcinaciju protiv korone, kako se tvrdi.

Novinska agencija Reuters također je pokrenula istragu o optužbama i”provjeri činjenica” i citira Saru Branch, direktoricu budnosti i Direktoricu riziko menadžmenta za droge u britanskoj regulatornoj agenciji za lijekove MHRA. Rekla je novinskoj agenciji:

Nema ograničenja u vazduhoplovstvu ili drugim industrijama i aktivnostima nakon primanja vakcine protiv korone, rekla je Branch.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime