Do 40 god zatvora za Belog Policajca koji je ubio Crnca George Floyd u USA.

0
Kopiraj link

Plakali nakon presude: Bivši policajac Derek Chauvin odgovoran za smrt Georgea Floyda proglašen je krivim po svim tačkama optužnice. Šta to znači u borbi protiv rasizma u SAD-u?

“Do 40 godina zatvora za bijelog policajca zbog takvog djela – to je jedinstveno”

Sud je Derek Chauvin osudio u sve tri tačke,ubistvo 2 i 3 stepena, ex Policajac je odma posle pročitane osude odveden u zatvor.Tačnu presudu će Sud narednih nedelja javno objaviti.

Experti su rekli da Chauvin može dobiti do 40 god zatvora.Posle 11 sati su ge jednoglasno osudili da je kriv za ubistvo Crnca,i dodali da je smrt samo u Božijim rukama a ne u Državnim Institucijama kao što je Policija.Ovakve kazne u USA još nikada pre nije bilo.

Veći deo ubistava crnaca u USA,se nikada nije presudilo niko se nije zauzimao za Crnce toliko i do Suda nikada nije došlo a takva sudjenja nazivaju i neuspelim sudjenjem.Od ubistva,ime Georg Floyd stoji kao simbolički znak protiv rasizma .

Ali nemoj da se varamo, u zadnjih 3 nedelje je ubijeno preko 60 Gradjana USA koji su isto bili Crnci.Samo 10 km od Suda je skoro Bela Policajka isto ubila 20 godišnjeg Crnca.

Odma posle presude je USA Presednik, nazvao porodicu Floyd i iskazao svoje saučešce i rekao,da se ubistvo desilo u sred belog dana,I da je to fleka na Naciju.

Danima pre presude su radnje u gradu bile zatvorene,u slučaju većih protesta I Policija se puno više prezentirala po gradu.I nacionalna Gard je patrolirala ulicama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime