GRCI: DAJ DA I MI NAPRAVIMO ZIDOVE KAO DONALD TRUMP PROTIV IZBEGLICA!

0
Kopiraj link

Grčke vlasti započele su izgradnju betonskih zidova oko niza postojećih izbjegličkih i migrantskih kampova širom zemlje.

Grčko Ministarstvo migracija navodno je odlučilo podići zidove visoke tri metra na tim mjestima, pozivajući se na sigurnosnu zabrinutost. Prema medijskim izvještajima, također se izdaju stroži propisi o ulazu i izlasku.
Stanovnici takvog kampa u Diavati u ponedjeljak su pred kamerama objasnili što misle o novoj mjeri, dok je izgradnja zida na lokaciji u punom jeku.

Stražarska kućica kao u zatvoru !

Izbjeglica iz Irana kritizirala je izgradnju zida u Diavati, rekavši da je to ravno zatvoru.
“Ne daju nam pasoš ili nešto slično da bismo mogli dobiti kuću, a zatvorili su nas i ovim zidovima. Barem su mogli otvoriti vrata sa strane, mi nismo životinje ili nešto slično,” objašnjeno.

Međutim, još jedna izbjeglica rekla je da bi pojačana kontrola onih koji ulaze u kampove mogla pomoći ubrzanju procedura azila. “Ako je očito ko je u kampu i tamo čeka, brže će raditi na našim dokumentima o azilu i sličnim stvarima. To bi mnoge stvari učinilo mnogo glađima”, rekao je.
Grčki mediji, pozivajući se na vlasti, izvještavaju da će zidovi biti izgrađeni kako bi se povećala sigurnost stanovnika kampa, ali i lokalnih zajednica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime