Kuvajtska Skupština Marzoug Al-Ghanim isterao Izraelsku delegaciju iz sale,sa konferencije IPU koja je održana u Rusiji

0
Kopiraj link

Kuvajtski zvaničnik je rekao izraelskoj delegaciji da napusti konferenciju Interparlamentarne unije (IPU) koja se održava u Rusiji.

Predsjednik Nacionalne skupštine Kuvajta Marzouq Al-Ghanim rekao je izraelskoj delegaciji: “Trebali biste spakovati kofere i izaći iz dvorane nakon što vidite reakcije časnih svjetskih parlamenata.” Izađite iz sale odmah ako imate i atom dostojanstva… Okupatore, ubice djece.

Nastavio je: „Kažem brutalnom okupatoru, ako se ne stidiš, Al-Ghanim je rekao da izraelski delegat “predstavlja najopasniji oblik terorizma; državni terorizam”. Šef delegacije Palestinskog nacionalnog vijeća pri IPU-u, Azzam Al-Ahmad, rekao je da Al-Ghanimove riječi izražavaju misli svih arapskih naroda. “Al-Ghanimove riječi pred delegatima osvetljavaju rane koje su Palestinci zadobili”, rekao je Al-Ahmad.

Dodao je da su međunarodni parlamenti sada svjesni patnje Palestinaca u njihovoj potrazi za njihovim “pravom na samoopredjeljenje, okončanje izraelske okupacije i uspostavljanje nezavisne palestinske države”.

Kuvajt je zakonom zabranio svako poslovanje sa Izraelom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime