Nova vlada Crne Gore u praksi stidljivo !

0
Kopiraj link

NIKAD SKUPLJE!

Nova Vlada Crne Gore koja je najavljena kao reformska (za sada u praksi stidljivo) imala je par dobrih poteza, koje pozdravljaju građani, ali igrom slučaja ili zbog nje (bolje znaju eksperti) došlo je do poskupljenja životnih namirnica i skoro svega “živog” što se kupiti može.

Od decembra, kada je formirana nova Vlada cijene goriva porasle su 30 centi po litru, što je značajno pogoršalo ionako nizak standard ogromne većine Crnogoraca.

Obzirom da cijene goriva bez koga se ne može, (u Crnoj Gori rade sve benzinske stanice, gdje se srećom može nasuti i po 5 eura) utiču na visinu cijena proizvoda, prije svega kroz učešće kao energent ili pri transportu, odmah je došlo do povećanja na tržištu hrane, pa je cijena jestivog ulja, za 50 odsto u ovoj godini skuplja, a slično je sa brojnim drugim prehrambenim proizvodima, pogotovo sa građevinskim materijalom ali i ostalom robom.

Ipak da je loša situacija shvatili su iz resornog ministarstva ekonomije, ali umjesto da reaguju kako treba i da se pristupi smanjenu previsokih akciza na gorivo, oni planiraju čak povećanje akciza na brojne proizvode, ali i uvođenje novih.

Njihov odgovor na sve ovo su najave obračuna sa onim koji su pokrali zemlju (od čega za sada nema ništa) a kao konkretan instrument pojavila su se vjerovali ili ne tri litra najeftinijeg ulja za najugroženije stanovnike, koja podsjećaju na američko brašno iz robnih rezervi prije Drugog svjetskog rata, koje je u Bijelom Polju uoči parlamentarnih izbora daleke 1998. godine dijelio DPS, a uzimali gle čuda (ima ih na spiskovima) ponajviše pojedini sugrađani pripadnici sadašnje vladajuće klike.

Lako je optuživati jedni druge i prebacivati lopticu u tuđe dvorište, ipak odgovornost je najveća uvijek bila na Vladi i nema ljutnje, jer ako su makli lopove (iako niko nije u zatvoru) i ako su oni kreirali našu ekonomiju kao što tvrde, (iako sada ispada da se u vrijeme tog haosa snalazilo bolje) nek se pokažu stručnjaci da vide od vas kažu gradjani Crne Gore (što kažu braća muslimani) nekog haira (vaši) ipak podržavaoci Milan i Medo totalno nesposobni.

Možete se vaditi da je kriva korona ili nešto drugo, ali i slijepci vide da se živi gore nego prošle godine u Crnoj Gori.

Mnogo Crnogoraca je u potragu za boljim životom u radu na crno u Dijaspori,u Nemačkoj rade i Crnogorci i Muslimani kod jednog Poslodavca,koji ne pravi razliku u vjeri.

Crna Gora jedna od Najljepših Država bivše Jugoslavije ali Država koja se ne brine o tih 600.000 stanovnika .

U Srbiji se bolje živi nego u Crnoj Gori,rekli su neki od Gradjana Podgorice,nemaju Fabrika,Ekonomija je na nuli,i od čega da se živi ? Kažu Gradjani Podgorice za nas Portal .

Neki gradjani iz Crne Gore (Pljevlja) kažu da hoće da se vrati Šarić,barem se kod njega moglo raditi i pomagao je Gradjanima novcem i Sportskim Institucijama .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime