Rusija i Kina slažu se: odvajanje od platnog sistema kojim dominiraju zapadnjaci

0
Kopiraj link

Kao odgovor na prijetnje, oštrijim sankcijama, Peking i Moskva se približavaju,jedni drugima kao prijatelji u ideji da sebi pomognu u sankcijama pretnjom zapadne strane .Žele veću nezavisnost od moći koja dolazi sa zapada.I dogovor je pao, Rusko Kineski ugovor o plaćanju.

Pritisak Zapada na Kinu i Rusiju raste,Sada se Kina i Rusija spremaju odvojiti od globalnog platnog sistema kojim dominira zapad.

Ruski ministar Sergej Lavrov najavio je u ponedjeljak povodom državne posete u kineskom goji ling, da bi obe države mogle smanjiti sankcijski rizik ako ojačaju svoju financijsku nezavisnost.Posebno se mislilo na odvajanje od zapadnog platnog sistema.

Na sastanku sa njegovim kolegom Wang Yang, također su se neočekivano razmenili o najnovijim vestima posete američkog ministra Antoni Blinken

Lavrom je rekao citat:

Kina i Rusija žele ojačati svoje tehnologije i plaćati sa nacionalnim valutama, koje su jasna alternativa dolaru.Lavrom kaže da SAD svoj zadatk vidi u ograničavanju mogućnosti tehnološkog razvijanja za Rusiju i Republiku Kinu.

Govornik Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, rekao je da je Kreml na oprezu, i da Rusija više ne može isključiti iz vida sa sankcijama, i izbacivanje svjetskog plaćanja pružatelja platnih usluga u Bruxellesu SWIFT.

Peskow je rekao da ne možemo isključiti potencijalnu prijetnju, Washington je nepredvidljiv.Zamenik moskovskog Veća sigurnosti Dmitri Medvedev rekao je:Rusija ima akcijski plan u slučaju da se isključivanje SWIFT-a za ruske financijske institucije dogodi.Ovo je financijska nuklearna bomba.

Bivši presednik Trump je na isti način izrazio potrebu da i Iran iskluči, iz SWIFT-a plaćanja Internacionalno.

RUSIJA I KINA su već napravili svoje Kreditne kartice!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime