SDA OSUDJUJE POSTAVLJANJE NAPISA ČESTITANJE RODJENDANA RATKU MLADIĆU!

0
Kopiraj link

OO SDA Bratunac izdao je saopštenje za javnost povodom postavljanja natpisa u Bratuncu kojim se čestita rođendan presuđenom ratnom zločincu, Ratku Mladiću.

Opštinski odbor SDA Bratunac osuđuje postavljanje natpisa u Bratuncu kojim se čestita rođendan presuđenom ratnom zločincu za genocid nad Bošnjacima stanovnicima sigurne zone UN-a Srebrenica i druge teške ratne zločine, Ratku Mladiću.

Ovaj natpis je obraz i čast načelnika opštine Bratunac koji pokušava i na ovaj način sačuvati sebe i skupštinsku većinu putem koje je protjerao Bošnjake iz izvršne i zakonodavne vlasti u općini Bratunac.

U svom djelovanju ohrabren je postupcima OHR-a koji nikada nije reagovao na progon Bošnjaka iz zakonodavne i izvršne vlasti u Bratuncu, čime se krši Ustav i zakon entiteta RS.

Aktuelni načelnik i njegova skupštinska većina u raspadu ima za cilj da izazove netrpeljivost među Bošnjacima i Srbima u Bratuncu, ali i šire, sa ozbiljnim posledicama po stabilnost.

Oni koji su trebali reagovati nisu to učinili čekajući da se nešto desi, ovo je očito novi pokušaj načelnika opštine da homogenizira svoju skupštinsku većinu u daljoj borbi protiv Bošnjaka Bratunca.

Pozivamo nadležne institucije da istraže ovaj incident koji ima za cilj širenje verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti u Bratuncu, ali i šire.

Pitamo se šta još treba da se desi pa da visoki predstavnik nametne zakon o zabrani negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca. Možda novi logori, novi progoni i to bi očito bilo malo nekima da se probude i shvate šta se dešava ili su oni svjesni samo se prave da ne vide i ne znaju.

SDA Bratunac ostaje posvećena daljem unapređenju međunacionalnih odnosa u Bratuncu, te radu na jačanju nove skupštinske većine koja ima za cilj jačanje poverenje i unapređenje odnosa u SO Bratunac, ali i među građanima Bratunca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime