SUMNJIVO POSLOVANJE SADAŠNJIH I BIVŠIH POLITIČARA CDU-a

0
Kopiraj link

afera s maskama se širi, sumnjivo poslovanje sadašnjih i bivših političara CSU-a.

U središtu je bivši zamenik parlamentarne skupštine Georg Nüßlein, i bivši ministar pravde CSU i trenutni član državnog parlamenta, Alfred Sauter, koji takodje igra ulogu u ovoj priči.

Sve započinje s nesudjenim bavarskim preduzetnikom koji ima dobre veze s Kinom;  u proleće 2020. može brzo organizirati milone certificiranih maski.  U martu je svoju ponudu poslao ministarstvima, vlastima, kliničkim ustanovama i udruženjima Doktora zakonskog zdravstvenog osiguranja.


Također je u kontaktu s Georgom Nüßleinom u ovim kaotičnim danima na početku pandemije.  Kao zdravstveni stručnjak i potpredsjednik parlamentarne skupštine Unije u Bundestagu, političar je dobro povezan.  Poduzetnik nudi Nüßleinu nekoliko miliona komada.

„Poduzetnik tvrdi da su dvojica muškaraca stvarno vršila pritisak na njega da ne prebaci posao s maskama na njih i Nüßleina.  Da, čak su nagovestili da će brzi dogovor biti moguć samo uz njihovu pomoć. ”Kad, prema preduzetniku, Kraess otvoreno govori o„ naknadi ”za svoj rad, preduzetnik prekida razgovore.

Čovjek je svoje maske i dalje prodavao – Ministarstvu zdravstva u Berlinu.  Bez odredbe.

Nüßlein je na početku svoje karijere u Bundestagu već bio vrlo poduzetan i u to je vreme sedeo u upravi Firme Veronas Dreams, koja je prodala liniju donjeg veša od TV zvezde Verone Feldbusch (danas Pooth).

Alfred Sauter, uz Nüßleina, u aferi se pojavljuje još jedna slavna ličnost političkih poznatih u Bavarskoj, njegovo ime: Alfred Sauter, koji je član državnog parlamenta CSU od 1990. godine i bio je bavarski ministar pravosuđa od 1998. do 1990. godine.  Prema vlastitoj izjavi, pregovarao je samo o ugovoru između proizvodjača maski iz Hessena i državne agencije u svojstvu Advikata uz naknadu, za koju je Nüßlein, između ostalog, navodno ubacio 660.000 eura.

Alfred Sauter

Sam Sauter jednom je bio šef Junge unije u Bavarskoj, od 1979. do 1987. Sada 70-godišnji igrač u državnom je parlamentu od 1990.  Kada se raspravlja o dodatnom prihodu članova parlamenta u jesen 2012., Sauter kaže da naravno ima honorarni posao: član parlamenta.  Kao Advokat plaća toliko visoke poreze da prehranu praktički plaća kao i sam parlamentarac.

Čak je i u aktualnoj listi Sauter svrstan u deset najboljih sekundarnih zaradjivača – što znači da bi trebao ostvariti dodatnu zaradu veću od 250.000 eura.

Zaključak: Očigledno je u aferi s maskama postao vidljiv samo vrh sante leda.  Opseg i dubina mogu se vidjeti samo nejasno.  Bend još uvijek svira.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime