Teniski profesionalac Đoković žestoko puca na medije: “Propaganda za elite”

0
Kopiraj link

Teniski profesionalac i svjetski broj jedan Novak Đoković izazvao je senzaciju izjavama u medijima. Oni su vodili “propagandu za elite”. Mejnstrim mediji su iritirani i spekulišu da li Đoković ima veze sa QAnon pokretom.

Tema vakcinacije protiv korone trenutno je jedna od najkontroverznijih ne samo u normalnoj populaciji, već i među profesionalnim sportistima. Nakon debate o profesionalnom fudbaleru Joshui Kimmichu, teniski profesionalac i svjetski broj jedan Novak Đoković izazvao je senzaciju izjavama koje se odnose na ponovljena medijska pitanja nakon njegove vakcinacije protiv korone. Nije poznato da li je teniski as vakcinisan protiv korona virusa. Đoković je sredinom septembra izjavio da neće komentarisati da li je vakcinisan protiv korone, jer je to njegova privatna stvar.

Tokom ATP turneje na Paris Masteru, napravio je širok napad na mejnstrim medije i kritikovao njihovu “propagandu”. Sve je manje “slobodnog novinarstva i slobodnog informisanja”, umjesto toga mediji se bave samo “širenjem propagande za elite”:

●”Sve više se kontroliše od jednog ili dva izvora, tako da se širi propaganda koja je korisna za elitu ili određenu grupu ljudi. To me pogađa, ali to me ne sprečava da radim ono što mislim da je ispravno “, rekao je Đoković.

Za njega to “više nije novinarstvo”. Srbin je takođe objavio da već duže vreme ne konzumira nijedan medij:

●”Nisam čitao novine nekoliko godina, bilo na internetu ili u štampi. Ne gledam ni TV vijesti.”

Međutim, on ipak dobija neke informacije na društvenim mrežama. Povodom ponovljenih pitanja novinara o svom vakcinisanom statusu, on je izjavio:

●”Bez obzira da li odgovorim sa ‘da’, ‘ne’, ‘možda’, ‘ne znam’ ili ‘razmišljam’ – mediji će preokrenuti odgovor.”

Đoković je takođe jasno stavio do znanja da je vakcinalni status i dalje njegova privatna stvar:

●”Ovo pitanje je neprimjereno, to je privatna stvar. Po zakonu, ja bih mogao goniti nekoga ko me to pita.”

U mejnstrim medijima, koje teniska zvezda optužuje za propagandu, ljudi su bili iritirani njegovim izjavama. Zbog svog izbora riječi, ponekad je premeštan u tabor “teoretičara zavere”, jer je koristio izraze poput “elite” koji utiču na štampu. Sportski magazin je čak spekulisao o tome da li Đoković ima veze sa QAnon pokretom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime