Trump nagovještava kandidaturu za 2024. godinu: “Već sam se odlučio – zemlji je to potrebno❗

0
Kopiraj link

U TV intervjuu uživo za američkog emitera vijesti “Fox News”, Trump je rekao da je već donio odluku hoće li se kandidirati za predsjednika 2024. godine. Ne mora se nužno vratiti u politiku, ali Sjedinjenim Državama je to potrebno, rekao je bivši američki predsjednik.

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u TV emisiji uživo sa Seanom Hannityjem iz američke kuće Fox News da je već donio odluku hoće li se ponovo kandidirati za predsjednika 2024. godine. Iako Trump nije izričito rekao da će se kandidirati na američkim predsjedničkim izborima 2024. godine, snažno je naznačio svoju namjeru da se ponovno kandidira.

Na pitanje moderatora da li već zna šta planira učiniti s izborima 2024. godine, Trump je odgovorio: “Da”.

Odgovor je uslijedio nakon što je Hannity dočekan gromkim pljeskom i ovacijama kad je pitao publiku naklonjenu Trumpu da li bi želio da se Trump vrati politički. “Mislim da ste dobro shvatili”, rekao je Hannity u smjeru gomile, misleći na njihovu pretpostavku da će Trump ući u predsjedničku trku 2024. godine.

Prije nego što su ga pitali o svojim planovima za 2024. godinu, Trump je natuknuo da se ne želi nužno vratiti u politiku, ali da vjeruje da ga Sjedinjene Države trebaju. Hannity je rekao Trumpu, “Ako krenete naprijed, znate koliko je to teško, ali izgleda da ste spremni ponovo uskočiti u ovu borbu …” Trump je rekao rekavši:

“Nije da to želim, ali zemlji je to potrebno. Moramo se pobrinuti za ovu zemlju.”

U proteklih nekoliko dana, bivši američki predsjednik pridružio se nacionalnim pregovorima u Sjedinjenim Državama. Tijekom vikenda u Ohiju je održao svoj prvi skup u predizbornom ciklusu 2022. godine u stilu kampanje, a u srijedu je otputovao na američko-meksičku granicu kako bi kritizirao imigracionu politiku predsjednika Joea Bidena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime