TURSKA ZAPOČELA NAJVEĆU AKCIJU KANDŽA PROTIV PKK

0
Kopiraj link

U Turskoj je danas udarna vest da su Snage bezbednosti Turske pronašle tela više od  13 državljana Republike Turske koje su zločinački ubili pripadnici terorističke organizacije PKK, tih 13 Državljana Republike Turske su vec odavno oteti odvedeni u nepoznatom pravcu u Planinama Iraka.

Tela su pronađena u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK, u regiji Gara, na severu Iraka, potvrdio je ministar odbrane Turske Hulusi Akar. U toj regiji sada je okončana antiteroristička operacija turskih oružanih snaga “Kandža-Orao 2”, koja je pokrenuta u sredu ujutru.

Akar je rekao da je u operaciji, koju je opisao kao vrlo specifičnu i vrlo opasnu operaciju, ubijeno 48 terorista u akciji Kandža , dvojica su uhvaćena, a regija je većim delom oslobodjena  od terorističkih organizacija PKK.

“Utvrđeno je da je jedan od naših nevinih, nenaoružanih građana ubijen hicem u rame, ostalih 12 pucano im je  u glavu. Oni su položili svoje živote kao šehidi, po Turskom običaju,PKK je još jednom pokazala svoje podlo i krvničko lice”, rekao je Akar.

Akar je isto dodao  kako su teroristi, koji su uhvaćeni tokom operacije, potvrdili da je egzekuciju turskih državljana izvršio terorista PKK odgovoran za pećinu. Svi teroristi odgovorni za ubistvo 13 osoba su ubijeni u operaciji.

Ova Akcija podseća na Tursku seriju SÖZ koja se odvija u istinitim dogadjajima u Republici Turskoj

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime