U Srbiji pojačan epidemiološki nadzor

U Srbiji je od jučer u 18 sati na snazi odluka Kriznog štaba da se državljani Srbije, koji se vraćaju iz zemalja s velikim brojem zaraženih koronavirusom, moraju registrirati u elektroničkom COVID sustavu kako bi se, u slučaju pojave simptoma, moglo brzo regirati i spriječiti dalje širenje zaraze.

0
Kopiraj link

Povratnici u Srbiju koji to ne učine riskiraju novčane kazne od oko 1.300 eura, objavile su u petak beogradske Večernje novosti.

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon rekao je za Radioteleviziju Srbije kako se iz zemalja bliskog okruženja – Crne Gore, BiH i Hrvatske, očekuje više od 50.000 ljudi, te da ne postoji inspekcijski sistem koji bi ih sve mogao kontrolirati.

Članica Kriznog štaba srbijanske vlade Darija Kisić Tepavčević izjavila je ranije danas novinarima da među povratnicima ima zaraženih, te da se u jednom beogradskom domu zdravlja od devetoro pozitivnih, prijavilo troje koje je došlo iz Crne Gore, a povratnika pozitivnih na COVID-19 “ima i iz Hrvatske, Egipta i Turske”.

Radiotelevizija Srbije javila je danas popodne da su na graničnom prijelazu Gostun između Srbije i Crne Gore duge kolone osobnih automobila nakon što su srbijanske zdravstvene vlasti pozvale svoje sunarodnjake da se prije petka u 18 sati vrate u zemlju i najavile strože mjere nadzora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime