Urologi tvrde da Korona može da deluje na smanjenje Penisa kod muškaraca, i smanjenje erekcije !

0
Kopiraj link

Tipično, infekciju koronavirusom prati groznica, gubitak okusa i mirisa ili kašalj. Ali simptom koji muškarac opisuje u anonimnom pismu podcastu “Kako to učiniti” trebao bi natjerati muškarce da sjednu i obrate pažnju.

On je objasnio: “Ja sam muškarac u svojim 30-ima. U julu prošle godine sam dobio COVID-19 i bio sam veoma bolestan. Kada sam izašao iz bolnice imao sam problema sa erektilnom disfunkcijom. Uz određenu medicinsku pomoć, postepeno su se poboljšale, ali izgleda da sam ostao sa trajnim problemom. Penis mi se smanjio.”

Također je tvrdio da mu je penis bio veći od prosjeka prije korona bolesti. Ali izgubio je oko 3,8 centimetara zbog infekcije korona virusom. Prema njegovim ljekarima, malo je vjerovatno da će mu penis ponovo izrasti, to je trajno stanje sa kojim se mora pomiriti.

“To ne bi trebalo da bude bitno, ali je imalo ogroman uticaj na moje samopouzdanje u svoje sposobnosti u krevetu”, objasnio je stranac. Bizaran slučaj natjerao je podcastere da kontaktiraju urologa dr. Pozovite Charlesa Wellivera da ga intervjuiše o problemu. Prema njegovim riječima, “COVID Dick” je zapravo dobro poznati simptom korone koji pogađa oko pet posto zaraženih muškaraca.

Još 15 posto prijavilo je seksualnu disfunkciju. Na sreću, oba problema se mogu lečiti. „Nedavno smo počeli da razmatramo različite vrste uređaja za istezanje ili vuču“, rekao je Dr.Urolog Wellivier

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime