Vaša Europa je 60 godina stara,naša Europa je 3.000 Godine stara:Francuski Parlament Jordan Bardella

0
Kopiraj link

Emmanuel Macron se 19. januara obratio poslanicima u Evropskom parlamentu u Strazburu kako bi obilježio početak francuskog predsjedavanja EU.

On je govor održao samo tri mjeseca prije francuskih predsjedničkih izbora, razbjesnivši opozicione europarlamentarce. Džordan Bardela je takođe bio prisutan u plenarnoj sali i insistirao na ukoru šefa države – koji još nije podneo kandidaturu za reizbor u aprilu. Ali u svakom slučaju, vodeći kandidat Rassemblement Nationale Emmanuel zatražio je od Makrona da se zadovolji jednim petogodišnjim mandatom:

“Za Francusku, kao i za Evropu, ključno je da vaš mandat ostane jedan”, rekao je Jordan Bardella pred evropskim Parlament . “Evropski narodi ne žele da budu raspušteni, zamijenjeni ili preplavljeni”, nastavio je on, podsjećajući na “Evropski migrantski pakt” koji su pokrenuli Emmanuel Macron i neke međunarodne saveze.

“Vi i vaši saveznici napravili ste Evropu dvorištem Vašingtona, plenom Pekinga, Erdoganovim otiračem i afričkim hotelom”, rekao je Bardela.

“Vaša Evropa ima 60 godina, naša Evropa 3.000 godina! Vaš politički projekat ima za cilj da zbriše nacije Evrope, naš projekat je da ih spasimo.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime