Vladajuća Politička Mašinerija Mafije BIH,Odbija razvoj BIH!

0
Kopiraj link

NOVE SVJETSKE EKONOMSKE MAPE SU NAPRAVLJENE- GDJE JE TU BLAKAN?!

Samit G7: Lideri detaljno izneli plan od 600 milijardi dolara koji će biti konkurent kineskoj inicijativi Pojas i put

SCHLOSS ELMAU, Njemačka, 26. Juna 2022 (Rojters) – Lideri Grupe sedam obećali su da će prikupiti 600 milijardi dolara privatnih i javnih fondova tokom pet godina za financiranje potrebne infrastrukture u zemljama u razvoju i suprotstavljanje starijem Kineskom Projektu Pojasa i Puta vrijednog više triliona dolara. Dali ce Ustanove za Korupciju sprijeciti Kinesko Ruski utjecaj i obstrukciju vec prisutnih G7 privatnih incijativa U Crnoj Gori i BiH

Zapadni Balkan nesumiljivo postaje sve interesantnije mjesto za ulaganje. U skladu sa tim je i nedavna inicijativa zemalja G7 o ulaganju preko 600milijardi dolara u ekonomije zemlja u razvoju.

U Centralnoj Banki BIH postoje 3 otvorena Računa, a jedn od njih je MMF Banka . Investicioni Fond iz Kanade koji se već nedeljama bori da otvori račun kao Fond Investicije u BIH, nailazi na prepreke,otvaranja računa Državnih vlasti u Sarajevu koji blokiraju financiranje u skladu sa regulativom u EU ili G7.

Centraln banka BiH ne odobraava otvaranje racun na ime Fonda, kao isto je racun MMF. Bez obrazlozenja o odgovori su stalno isti nemoze !!!! Mašinerija Bosanske Politike blokira ulaganje u BIH I time odmazu BIH I u Refinansiranju dugova I projekata kao I kredita, koji su potrebni u RS. Dogovoreno je da je investicija RS u iznosu od 100.000 miliona EURA RS je uskladjena sa G7 odlukom ali je potrebna cooperacija federacije. S tim financiranjem bi se BIH pomoglo u razvoju nakon Covida 19, a ulaganje ukljucuju i nepovratna sredstva sa kojima BIH mogla da raspolaze u skladu sa politikama fonda.

KOME SMETA KANADSKI INVESTICIONI FOND?

Očigledno je da neko to ne želi, da Kanada I SAD budu vladajuci Faktor u BIH.Jer ako dozvole Kanadskom Fondu da udje u BIH sa financiranjem investicija koje su usaglase sa kriterijima MMF i odlukama G7 to bi bilo protivno interesima Državama koji se bore za dominaciju u BIH. Kanadjani i SAD imaju interes u stabilnoj BiH dok nekim drugim zemljeama to nije u interesu jer ne zele stabilnost na Balkanu. Korupcija je to što oni žele u BIH, jer samo Korupcijiom mogu da imaju svu kontrolu nad BIH koja je vazan dio Kineskog Projekta novoga svilenog puta. Kineska, Ruska i Saudiska čizma sve više ulazi u Balkanske Države koristeci korupciju kao pa je upitno zasto CB BIH ne dozvoljava otvaranje računa Kanadskom Fondu Investicije ako je BIH uz SAD I Zapad ?

Očekivanje SAD reakcije !

Korupcija je to što neki žele u BIH, jer samo Korupcijom mogu da imaju svu kontrolu nad BIH.Kineska I Ruska čizma sve više ulazi u Balkanske Države, no zasto BIH ne dozvoljava otvaranje računa Kanadskom Fondu Investicije ako je BIH uz SAD I Zapad ?

Kako sazanajemo , iza formalne politicke scene na Balkanu desava se veoma ubrzano lobiranje odredjenih grupacija koje nisu ostale njeme potvrdjuci to sa svojim prisustvom nakon prvih informacije koje su poslane sa zapada.

Ako tome dodamo i nedavnu izjavu Predsjenika US-a Bajdena da će SAD tokom pet godina mobilisati 200 milijardi dolara federalnih fondova i privatnih investicija za podršku projektima u zemljama sa niskim i srednjim prihodima kako bi se pružila pomoć u borbi protiv klimatskih promjena, kako bi se unapredilo javno zdravstvo na globalnom nivou, ojačali rodna ravnopravnosti i digitalne infrastrukture.

Bajden: “Želim da budem jasan. Ovo nije pomoć ili dobrotvorna akcija. To je investicija koja će svima donijeti korist”, rekao je Bajden i dodao da će to omogućiti da se vide konkretne prednosti partnerstva sa razvijenim demokratijama. Bajden je takodje rekao da bi dodatne stotine milijardi dolara mogle doći i od multilateralnih razvojnih banaka, razvojnih finansijskih institucija, državnih fondova i drugih.

Vladajuci podrzavaju Rusko Kineski interes – obstrkcijom G7 privatnih incijativa, ili brinu o biracima (narodu) Koliko ce zemlje Balkana uspjeti da uhvate korak sa novim ekonomskim kretanjima u susret buducem vremenu, to je neizvejesno. Taktika vladajucih strukura u proslom vremenu, analize razvoja, briga o stanovnistu uglavnom se zadrzavala na verbalnom nivou, bez dugorocnih i umnih poteza temeljenih na korupciji i kriminalu u ime nacionalnih interesa.

Istina je i da neke nove snage, koje su svjesne da dolazi neko novo vrijeme uzurbano, analiticki i profesionalno pristupaju novim tenedcijma i investitorima. Kako saznajemo iz povjerljivih krugova bliskih investorima, sve je vise zahtjeva i poziva na njhove adrese. Nesumljivo je da se vec koracamo u novom vremenu, novom ekonomskom profilsanju koje se imati dalekosezne posljedice. A dali ce se Balkan i cjela jugoistocna Evropa probuditi, ostaje nam samo da se nadamo i gledamo rezultate?!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime